1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. To chat with the GameOgre community, you need to have at least 15 posts. Once you have the 15 posts, post at Become A New Ogre
    Dismiss Notice

Vbulletin Forum Downtime Yesterday

Discussion in 'Forum and Site Support' started by ogreman, Jul 31, 2015.

  1. Admin Post
    ogreman

    ogreman Ogre In Charge Staff Member GameOgre Admin

    Messages:
    37,231
    Likes Received:
    7,019
    Trophy Points:
    113
    Credit:
    16,943.26
    As many of you know, we had a lot of downtime yesterday and there a few features that are not currently not available. Here is what we have so far:

    1. Search
    2. Posts stats.
    3. New Post box.

    If you see anymore post them here. We think we know the problem and what to do about it, but the more info the better:).

    Either way, look for the forum to move to Xenforo very soon:).
     
  2. Aaddron

    Aaddron Moderator Staff Member GameOgre Moderator

    Messages:
    35,330
    Likes Received:
    2,106
    Trophy Points:
    113
    Credit:
    174,755.94
    Looking forward to the move. :)
     
  3. Croco12

    Croco12 The Crocodile The Pit
    1. TSM

    Messages:
    6,522
    Likes Received:
    641
    Trophy Points:
    113
    Credit:
    479.30
    Um... I still can't enter 'New posts' page.
     
  4. p

    p Moderator Staff Member GameOgre Moderator

    Messages:
    10,536
    Likes Received:
    373
    Trophy Points:
    83
    Credit:
    399,543.25
    "New posts" is still a search-related issue, it's just a custom search.
     
  5. brankomiljus20

    brankomiljus20 Ogre Warlord Royal Ogre

    Messages:
    12,586
    Likes Received:
    974
    Trophy Points:
    113
    Credit:
    43,844.31
    When i write text and press "post", it takes long time to post it, 1st i was suspect on my net, but this last for 2-3 days, and my net works fine, any1 else have same problem ?
    Also few hrs ago i couldnt load Ogre Online Game Event page

    Today i met new problem, when i write text and press quick post btn, after 15 sec of w8ing, it say "This forum requires that you wait 30 seconds between posts. Please try again in 15 seconds." I pressed post now only once and w8ed over 1 min from last post. Also text that i made was posted. Happen 3-4 times in about 10 posts
     
    Last edited by a moderator: Aug 5, 2015
  6. Croco12

    Croco12 The Crocodile The Pit
    1. TSM

    Messages:
    6,522
    Likes Received:
    641
    Trophy Points:
    113
    Credit:
    479.30
    Same here.
     
  7. SulzYee

    SulzYee Well-Known Member The Pit

    Messages:
    1,872
    Likes Received:
    256
    Trophy Points:
    63
    Credit:
    7,811.90
    I've got same problem as Croco and others...
     
  8. shugo

    shugo Active Member Ogre Veteran

    Messages:
    2,092
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Credit:
    14,263.21
    the entire forum goes white on me in firefox (i use version 39.0). I switched to internet explorer (version 9) and styling is normal there. I tried to login in internet explorer it wouldn't let me unless I checked "remember me"

    In firefox it does not fetch the cookie on the main forum page, but it does work in the subforum. Hence I can't see any of my user data in firefox on the main page.

    Other then that everything works for me as it should be.

    though the forum is a bit more slow than usual
     
    Last edited by a moderator: Sep 16, 2015
  9. Aaddron

    Aaddron Moderator Staff Member GameOgre Moderator

    Messages:
    35,330
    Likes Received:
    2,106
    Trophy Points:
    113
    Credit:
    174,755.94
    Can't get the Index page to log in at all anymore even with remember me checked, I am however logged in on every other page. Load times are slow. The format is weird as well. I'd assume this is all a WIP.
     
  10. shugo

    shugo Active Member Ogre Veteran

    Messages:
    2,092
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Credit:
    14,263.21
    btw the cookie issue on the main page... I know firefox stores the cookie in the browser database, whereas internet explorer stores the cookie as a text file in a windows folder. that difference might be something that causes the main page not to work properly in firefox

    and hence could also explain the issues Aadron is getting
     
    Last edited by a moderator: Sep 16, 2015
  11. Aaddron

    Aaddron Moderator Staff Member GameOgre Moderator

    Messages:
    35,330
    Likes Received:
    2,106
    Trophy Points:
    113
    Credit:
    174,755.94
    Yeah we've had the cookie issue for a couple days now, checking remember me was working up until today though.
     
  12. shugo

    shugo Active Member Ogre Veteran

    Messages:
    2,092
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Credit:
    14,263.21
    then there is probably some bug in the script on the index that prevents the cookie from setting properly.

    It might be something simple as an added ' where it shouldn't be, that prevents the cookie from being set or fetched for that matter

    or the script double sets the cookie, which means two cookies are set in internet explorer and nothing will set in firefox (wait I can check that I think)

    OK in the cookies folder

    C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Cookies

    I see the following cookies set today:
    19:58 msn
    19:58 msn
    20:01 advert site
    20:04 advert site
    20:04 same advert site again
    20:42 google
    20:53 another advert site
    21:12 gameogre
    21:32 game adverts
    21:40 google
    21:43 gameogre

    hmmm I guess I was wrong there is some time between the two

    wait i think, I know what is the matter.

    It sets the cookie like so on the main page

    PHP:
    setcookie("person"$usertime()+28800);
    setcookie("key"$keytime()+28800);

    and tries to fetch it like so on the index:

    PHP:
    if (isset($_COOKIE["person"])){
    where as it should do something like this:

    PHP:
    if (isset($_COOKIE["person"]) && isset($_COOKIE["key"])){
    so its not a syntax error, or too much setting, no it fetches too little. There is something missing in the script, perhaps because some feature was accidentally removed ;)

    or it could be something as silly as this:

    PHP:
    <html>
    <head>
    some meta data bla bla
    </head>
    <body>
    <?php
    setcookie
    ("person"$usertime()+28800);
    setcookie("key"$keytime()+28800);

    for remember cookies need to be set before anything else happens ;)
     
    Last edited by a moderator: Sep 16, 2015

Share This Page